Hamburger met een vissaus twist

Hamburger met een vissaus twist

Ben je toe aan iets anders dan de standaard hamburger? Probeer dan deze heerlijke citroengrasburger! Een sappige hamburger met een vleugje citroengras en vissaus met knapperige ingelegde groenten en pittige sriracha-mayonaise: elke hap is een ware explosie van smaken en texturen. Perfect voor een barbecue of om een klassieke burgeravond een bijzondere twist te geven.

 

Voor 4 burgers

640 gram rundergehakt
50 gram fijngehakte sjalot
20 gram fijngehakte knoflook
40 gram fijngehakt citroengras
15 gram lente-ui / 2 lente-ui, fijngehakt
1 eetl. Premium vissaus
2 eetl. oestersaus
2 eetl. kristalsuiker
1 theel. zwart gemalen peper

Meng in een grote kom het rundergehakt met de fijngehakte sjalot, knoflook, citroengras en lente-ui. Voeg de vissaus, oestersaus, kristalsuiker en zwarte gemalen peper toe aan het gehaktmengsel.

Kneed het mengsel goed door elkaar zodat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

Verdeel het gehaktmengsel in acht gelijke porties en vorm er hamburgers van. Zorg ervoor dat de burgers iets groter zijn dan de broodjes, omdat ze tijdens het bakken zullen krimpen.

Verhit een grillpan of barbecue tot middelhoog vuur.

Bak de burgers ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn naar wens. Voor een extra smaaklaag kun je tijdens het bakken een plakje cheddar kaas op de burgers leggen zodat deze smelt.

Beleg de burgers met pittige srirachamayonaise, knapperige ingelegde groenten en een scheutje vissausdressing om het helemaal af te maken. 

 


Back to blog