Het maakproces van vissaus
Vissaus wordt al duizenden jaren gemaakt met slechts twee ingrediënten: vis en zout. Deze eeuwenoude delicatesse bestaat uit een fermentatieproces, vergelijkbaar met het rijpen van kaas of wijn, dit zorgt voor een diepe, complexe smaak.
De vissaus van Phans wordt op traditionele Vietnamese wijze gemaakt, met vis uit onze Noordzee. De vis wordt gevangen door vissers en komt vers aan in onze fabriek in Urk. De vis wordt gemalen en gemengd met minimaal 20% zeezout, waarna het mengsel drie dagen de tijd krijgt om in te trekken. Vervolgens wordt de vismassa geperst en start het fermentatieproces. In de eerste vier maanden wordt de vissaus onder gecontroleerde temperatuur gefermenteerd, waarna de saus nog acht maanden verder rijpt.
Na een jaar rijpen bereikt Phans zijn volle potentieel: licht zoet, zilt en vol met smaak. Dậm đà, oftewel perfect in balans. De vissaus wordt gefilterd en gebotteld zonder pasteurisatie, zodat de pure smaak behouden blijft.
Het resultaat? Een authentieke Vietnamese vissaus van Nederlandse bodem met karakter, die elk gerecht diepgang en dậm đà geeft.
Naar onze producten