Frisse mangosalade met vissaus

Frisse mangosalade met vissaus

Een perfect bijgerecht dat makkelijk voor te bereiden is en weinig ingrediënten nodig heeft.  Door vissaus toe te voegen aan de mango smaakt de salade hartig, maar tegelijkertijd ook heerlijk fris. Belangrijk is om jonge, groene mango’s te kopen. Deze zijn niet te zoet voor een salade, ze hebben een knapperige bite en zijn ook makkelijker te snijden.

voor 4 personen 
1 mango (ca. 600 gram met pit)
1 knoflookteen, fijngesneden
1 rode peper, in dunne ringen 
1 tak ngò gai (Vietnamese koriander of gebruik koriander/munt), grof gesneden
1½ eetl. vissaus

Schil de mango, ontpit hem en snijd het vruchtvlees in julienne of gebruik hiervoor een julienne-dunsnijder. 

Hussel in een schaal de mango samen met de fijngesneden knoflook, peper, Vietnamese koriander en vissaus, houd een beetje koriander en rode peper over om de salalde mee te garneren. Laat de salade 10 minuten intrekken in de koelkast. 

Schep de salade op een bord en garneer met rode peper en koriander. 

 

Tip: De Vietnamese vissausdressing past hier ook perfect bij! 

Back to blog